"15 Temmuz ve Halkın İradesi " Konulu Kısa Film Senaryo Yarışması Sonuçları Açıklandı
03.07.2017.

Yeşilyurt Kent Konseyi tarafından “15 Temmuz ve Halkın İradesi” konulu düzenlenen kısa film senaryo yarışmasında, sonuçlar açıklandı.

Beş jürinin özenle oyladığı kısa film senaryo yarışmasında birincilik, Mehmet BAYKARA ‘Demokrasi Kahramanları’ adlı çalışmanın oldu.

‘15 Temmuz ve Halkın İradesi’ temalı yarışmada, Volkan Güney EKER’in yazdığı ‘Gökyüzünde’ ikinciliğe, Mustafa İNAN'ın senaristliğini yaptığı ‘Temmuzdan Önce’ filmi üçüncülüğe layık görüldü.     

Yarışma hakkında açıklama yapan Yeşilyurt Kent Konseyi Genel Sekreteri Necati ÇOBANOĞLU “Türk Milletini varoluşundan beri çeşitli savaşlarla, hainlerle yıkmayı hedefleyenler, ülkemizin birlik ve beraberliğine kasteden dış güçler 15 Temmuz’da bu milletin iradesine darbe yapmaya çalıştı. Halkımız bu darbe girişimine en güzel cevabı meydanlarda verdi. Bu ülkeye ihanet edenler er geç cezasını çekecektir. 15 Temmuz milletimiz için bir dönüş, bir diriliş noktasıdır. 15 Temmuz gecesi gereken mesaj tüm dünya’ya verilmiştir. Yaptığımız bu projeler ile gençlerimizin 15 Temmuz ruhunu anlamasını amaçlıyoruz. Şehitlerimiz, gazilerimizin hatırasını yaşatmak bizlerin görevidir. Bu bilinçle “15 Temmuz ve Halkın İradesi” konulu kısa film yarışmamıza katılan ve dereceye giren arkadaşlarımı tebrik ediyorum. “ diye konuştu.

 

1. Olan Eser İçin Tıklayınız

2. Olan Eser İçin Tıklayınız

3. Olan Eser İçin Tıklayınız